Solaris Ulei de Cocos Presat la Rece 100ml

22,62 RON (TVA inclus)
Livrare gratuita pentru comenzi mai mari de 300 RON
Comanda ajunge la tine: marți, 31 ianuarie - miercuri, 01 februarie
In stoc 7 , gata de expediere
Cod produs - SKU 15903347
EAN 5941828010107
Descrierea produselor disponibile pe www.pravaliamofturi.ro (prin imagini, video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea pravaliamofturi.ro, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Implicit Pravalia Mofturi Distribution SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc. Aceste erori nu obliga Pravalia Mofturi Distribution SRL la nicio actiune. Preturile si disponibilitatea produselor comercializate de catre Pravalia Mofturi Distribution SRL pot suferi modificari ulterioare, acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. De asemenea, Pravalia Mofturi Distribution SRL isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil.

Descriere

Beneficiile uleiului de nuca de cocos includ îngrijirea parului a pielii înlaturarea stresului reducerea nivelului de colesterol. Vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara. Uleiul de nuca de cocos ajuta la încetinirea efectelor îmbatrânirii datorita continutul bogat în antioxidanti. Uleiul de cocos presat la rece este recomandat celor care tin o dieta raw deoarece este un produs 100% raw.

În ultimii ani s-a vorbit tot mai des despre beneficiile uleiului de cocos asupra sanatatii organismului. În prezent el este folosit ca produs cosmetic adjuvant în diferite diete sau ca ajutor de nadejde în bucatarie. Vorbim pe larg despre beneficiile uleiului de cocos dar si despre modalitatile concrete prin care le poti include în stilul tau de viata.

Cum se obtine uleiul de cocos - tipuri de ulei de cocos
Ce contine uleiul de cocos
Beneficiile uleiului de cocos
Cum poti utiliza uleiul de cocos
Mituri despre uleiul de cocos
Atentionari
Cum se obtine uleiul de cocos - tipuri de ulei de cocos
Uleiul de cocos este un ulei vegetal extras din miezul nucii de cocos. Extragerea se poate face din miezul de nuca uscat sau în stare cruda. În functie de modalitatea de extragere putem întâlni mai multe tipuri de ulei de cocos:

Ulei de cocos rafinat - este preparat la temperaturi înalte (200 de grade Celsius) printr-un proces de distilare cu ajutorul unor substante chimice care ajuta la albirea produsului sau la îndepartarea mirosului specific;
Ulei de cocos nerafinat - este uleiul procesat cel mai putin fara modificari chimice prin urmare pastreaza mai multi antioxidanti si este mai bogat în nutrienti decât uleiul rafinat. Acesta este etichetat de obicei ca „virgin” sau „extravirgin”;
Uleiul de cocos virgin presat la rece - termenul de virgin înseamna ca uleiul este în general neprocesat si ca nu a trecut prin niciun mecanism de albire sau de eliminare a mirosului;
Ulei de cocos extravirgin presat la rece - este obtinut din pulpele proaspete de nuca de cocos ceea ce permite uleiului sa-si pastreze mirosul gustul si o parte din proprietatile nucii de cocos. La fel ca în cazul uleiului virgin si cel extravirgin se obtine fara adaugarea niciunei substante chimice.
De regula uleiul de cocos presat la rece este 100% natural fiind obtinut strict prin procedee mecanice fara a fi extras la temperaturi înalte (cum este în cazul uleiului rafinat). Avantajul este ca uleiul presat la rece pastreaza calitatile nutritive ale miezului de nuca de cocos fiind mai sanatos.

Ce contine uleiul de cocos
Conform datelor furnizate de FoodData Central 100 de grame de ulei de cocos reprezinta un coeficient caloric de 892 de kcal si o serie de compusi ale caror beneficii si proprietati le vom prezenta la capitolul „beneficiile uleiului de cocos”.

99. 06 g lipide;
1 mg calciu;
0.05 mg fier;
0.02 mg zinc;
0.03 mg colina;
0.11 mg vitamina E;
0.6 mg vitamina K;
82.475 g acizi saturati;
6.332 g acizi mononesaturati;
1.702 g acizi polinesaturati.
Astfel uleiul de cocos este compus în principal din grasimi (90%) cele mai multe fiind acizi grasi saturati. Contine o cantitate minima de vitamine si nu include colesterol.

Beneficiile uleiului de cocos
Fiind considerat unul dintre putinele uleiuri vegetale cu o atât de mare concentratie de acizi grasi (90%) acest produs aduce o serie de beneficii organismului.

Are proprietati antifungice antivirale si antibacteriene
Acest fapt se datoreaza celor trei acizi grasi saturati prezenti în compozitia uleiului de cocos:

Acidul caprilic (octanoic);
Acidul capric (decanoic);
Acidul lauric (dodecanoic).
Derivatele acestor trei acizi au capacitatea de a dezintegra peretii celulelor bacteriene si astfel sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le au în afectiunile microbiene. Pornind de la aceasta proprietate au fost descoperite alte avantaje corelate:

Uleiul de cocos poate calma inflamatia provocata de candidoza - infectie provocata de Candida albicans;
Uleiul de cocos poate sustine sistemul imunitar - corpul uman transforma acidul lauric în monolaurina despre care s-a dovedit stiintific ca poate lupta cu brio în combaterea virusurilor si a bacteriilor;
Datorita proprietatilor antimicrobiene uleiul de cocos poate fi utilizat pentru calmarea durerilor în gât;
Deoarece este absorbit de piele foarte usor uleiul de cocos a obtinut rezultate benefice în tratarea dermatitei luptând eficient împotriva iritatiilor inflamatiilor si infectiilor dermice.
Hidrateaza pielea si este benefic în tratarea acneei si a ridurilor
Proprietatile antifungice antivirale si antibacteriene ale acidului lauric îl recomanda ca tratament anti-acneic. Uleiul de cocos poate actiona ca un antibiotic natural care lupta împotriva bacteriilor ce produc inflamatii la nivelul tenului. În plus acidul lauric are un rol important si în hidratarea pielii astfel uleiul de cocos catifeleaza tenul. În cazul în care este folosit în tratamentele antiacneice uleiul de cocos are avantajul ca nu usuca pielea spre deosebire de alte solutii traditionale pe baza de peroxid de benzoil.

De asemenea datorita continutului bogat în antioxidanti vitaminelor A si E si prezentei acidului ferulic care ajuta la estomparea ridurilor fine uleiul de cocos poate avea proprietati anti-îmbatrânire ceea ce îl recomanda în tratamentele antirid.

Uleiul de cocos este benefic pentru îmbunatatirea digestiei
Administrat intern uleiul de cocos poate combate actiunea nociva a virusurilor si bacteriilor. Prin mecanismul lipidelor cu rol antimicrobian cum ar fi acidul capric si cel lauric acest produs poate sustine sistemul imunitar.

De asemenea uleiul de cocos are un efect benefic asupra digestiei. Un studiu efectuat de Gastroparesis and Dysmotilities Association din Canada demonstreaza faptul ca acizii saturati din structura uleiului având efect antimicrobian pot ajuta la tratarea infectiilor cu diverse bacterii ce provoaca indigestii. Stomacul fiind mai putin expus riscurilor indigestiei poate fi combatut mult mai usor si sindromul colonului iritabil.

Uleiul de cocos este benefic pentru sportivi
În momentul efortului fizic corpul foloseste doua tipuri de combustibil: zaharurile si acizii grasi din organism. Utilizarea acizilor grasi din uleiul de cocos duce la producerea de cetone în organism eliberând energia necesara oricarui sportiv în timpul antrenamentului. O lingurita de cocos adaugata în smoothie-uri sau shake-uri proteice poate fi de ajutor persoanelor care fac sport si vor sa slabeasca. Uleiul de cocos se asimileaza rapid în organism si se transforma în energie.

Cum poti utiliza uleiul de cocos
Datorita proprietatilor si beneficiilor sale uleiul de cocos poate avea atât o administrare interna putând fi consumat ca adjuvant nutritional în diferite diete dar si una externa având numeroase întrebuintari în domeniul cosmeticii. Iata în continuare câteva moduri concrete prin care te poti bucura de beneficiile uleiului de cocos.

Uleiul de cocos ca produs cosmetic
Prin intermediul acizilor saturati al antioxidantilor naturali si al vitaminelor prezente în compozitia uleiului de cocos acesta are beneficii mai ales asupra sanatatii parului a pielii si a tenului.

Cum poti folosi uleiul de cocos pentru îngrijirea parului
Compozitia sa uleioasa si hidratanta face ca uleiul de cocos sa fie perfect pentru îngrijirea parului. Îl poti folosi ca tratament pentru prevenirea ruperii firului de par. Dupa spalare aplica putin ulei de cocos pe vârfuri pentru a preveni deteriorarea lor.

De asemenea îl poti utiliza ca masca pentru par. Înainte de spalare încalzeste într-un bol 3-5 lingurite de ulei de nuca de cocos. Când este cald aplica uleiul cu mâna pe firele de par începând din zona vârfurilor si continuând cu zona scalpului. Maseaza parul bine pâna când vei observa ca acesta este complet acoperit cu ulei. Dupa aplicare pune pe par o casca de dus si lasa uleiul sa actioneze doua ore. În final spala parul foarte bine de doua sau de trei ori pâna când nu se mai simte uleios si lasa-l sa se usuce natural fara sa utilizezi uscatorul de par.

Cum poti folosi uleiul de cocos pentru îngrijirea tenului
Sunt suficiente câteva picaturi de nuca de cocos aplicate pe fata pentru a avea un ten luminos si îngrijit. Proprietatile antifungice antivirale si antibacteriene ale celor trei acizi grasi fac ca uleiul de cocos sa poata fi folosit ca produs pentru îngrijirea tenului. Iata câteva întrebuintari:

tratament anti-acneic - amesteca o lingura de miere naturala cu o lingura de ulei de cocos virgin si vei obtine o masca pentru ten. O poti aplica o data pe saptamâna. De asemenea pentru un efect rapid poti combina uleiul de cocos cu ulei esential de Arbore de Ceai.
solutie pentru barbierit - uleiul de cocos hidrateaza si reface pielea dupa ras prevenind iritatiile.
crema pentru prevenirea aparitiei ridurilor - datorita continutului bogat în antioxidanti plus vitamina A si E uleiul de cocos are proprietati anti-îmbatrânire putând fi folosit pentru prevenirea aparitiei ridurilor. Amesteca putin ulei de cocos în crema ta obisnuita pentru ten si aplic-o pe ten insistând în zona conturului ochilor.
crema hidratanta pentru ten - datorita faptului ca este absorbit de piele extrem de rapid uleiul de cocos poate fi utilizat ca produs pentru hidratarea si hranirea tenului. Poti aplica uleiul de cocos direct pe epiderma masând usor pâna când este absorbit complet.
demachiant natural - amesteca 2 linguri de ulei de cocos si 1 lingura de vitamina E si poti folosi amestecul ca demachiant natural pentru îndepartarea machiajului si a impuritatilor acumulate pe ten pe parcursul zilei.
Cum poti folosi uleiul de cocos pentru îngrijirea pielii si a organismului
lotiune pentru corp si exfoliant pentru piele - îl poti aplica dupa dus direct pe pielea umeda sau îl poti folosi ca produs exfoliant amestecându-l cu putin zat de cafea sau zahar brun si scortisoara. În felul acesta vei obtine un exfoliant natural ideal pentru o piele catifelata.
dupa dus sau dupa ce ai aplicat o crema exfolianta - maseaza energic picioarele cu ulei de cocos si câteva picaturi de ulei esential de grapefruit pentru a combate celulita si aparitia vergeturilor.
calmeaza iritatiile - pe durata verii uleiul de cocos poate fi aplicat pe piele dupa expunerea la soare pentru a reduce arsurile si pentru a ajuta la refacerea rapida a pielii.
balsam pentru buze - amesteca într-un recipient potrivit câte o lingurita de ulei de cocos unt de shea si ceara de albine si vei obtine un balsam natural ideal pentru îngrijirea buzelor. Acesta va avea efect hidratant dar si antiviral.
repara pielea crapata - pregateste o lingurita de ulei de cocos si aplica pe zonele în care pielea are nevoie de hidratare de exemplu pe coate genunchi si calcâie.
Uleiul de cocos în bucatarie
Fiind rezistent la temperaturi înalte compozitia uleiului de cocos ramâne stabila de aceea poate înlocui cu succes tipurile clasice de ulei folosite pentru gatit. Poate fi folosit la coacerea si prajirea mâncarurilor preferate.

Avantajul uleiului de cocos pentru gatit este ca nu fumega pastreaza aromele mâncarurilor si creeaza o crusta frumoasa alimentelor.

Poate fi folosit în salate smoothie-uri shake-uri proteice în ceai sau lapte. Consumul lui poate ajuta la absorbtia de vitamine proteine si nutrienti.

De asemenea consumul de ulei de cocos ajuta la metabolizarea grasimilor si la eliberarea energiei. O lingurita de cocos dimineata înainte de masa contribuie la reducerea senzatiei de foame dar este si un bun energizant. Poate fi folosit în prepararea batoanelor nutritive dar si a retetelor raw vegane.

Mituri despre uleiul de cocos
Pe lânga beneficiile si proprietatile sustinute prin studii si argumente stiintifice în jurul uleiului de cocos s-au conturat si câteva perceptii eronate. Dintre acestea cele mai întâlnite sunt:

Uleiul de cocos reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare - acidul lauric poate contribui la reglarea colesterolului HDL (colesterol bun); în acelasi timp însa acidul miristic prezent si el în structura uleiului de cocos poate creste colesterolul LDL (rau) de aceea nu putem spune ca uleiul de cocos este un produs alimentar recomandat împotriva bolilor cardiovasculare.
Uleiul de cocos este benefic în cazul bolii Alzheimer - în prezent boala Alzheimer nu poate fi oprita din progresie însa explicatiile posibile vin datorita faptului ca alimentul contine o proportie superioara de polifenoli (acid ferulic si acid p-coumaric) cu un important rol antioxidant.
Uleiul de cocos te ajuta sa slabesti - rezultatele testelor cu privire la efectele uleiului de cocos în cadrul curelor de slabire nu au fost atât de clare încât sa evidentieze faptul ca uleiul de cocos face o diferenta semnificativa.
Atentionari
Chiar si atunci când este vorba despre alimentele sanatoase ele trebuie consumate cu moderatie. Fiind o grasime uleiul de cocos nu trebuie consumat în exces. Se recomanda consumul a cel mult 1-3 linguri de ulei de cocos (echivalentul a 20 g de grasimi saturate) pe zi pentru femei si cel mult 2 linguri de ulei de cocos pe zi pentru barbati.

De asemenea daca îl administrezi extern asigura-te ca produsul cumparat este unul de calitate si ca uleiul de cocos este cât mai putin procesat si tratat prin substante chimice utilizate pentru albire sau pentru îndepartarea mirosului.

Fie ca îl folosesti ca tratament pentru par piele si ten fie ca aliment nutritional uleiul de cocos are o serie larga de beneficii si merita sa îsi câstige locul în stilul tau de viata.

Detalii

SKU
15903347
EAN
5941828010107
Categorii
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.