1. Definitii
Pravalia Mofturi – este denumirea comerciala  a PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL
website-ul / domeniul www.pravaliamofturi.ro si subdomeniile acestuia sunt  proprietatea PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL (denumita in continuare “Pravalia Mofturi”), cu sediul in Ploiesti, str. Plaiesilor nr.24, Corp A, camera 4, inregistrata la ONR sub nr. J29/3018/2018, CUI RO 37239482
Vanzator – PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL
Cumparator – persoana fizica de peste 18 ani/persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in site si plaseaza o comanda.
Client – persoana fizica/persoana juridica care are sau obtine acces la site-ul www.pravaliamofturi.ro de pe orice dispozitiv de comunicare: PC sau mobil
Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, a citit si si -a exprimat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
Cont – O sectiune din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator si istoricul cumparatorului in site (acestea pot fi, dar nu sunt expres limitate la comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, liste de cumparaturi, etc).
Favorite – O sectiune din cont care permite cumparatorului/utilizatorului sa isi salveze produsul dorit.
Comanda – Reprezinta un document electronic prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia de a achizitiona produse de pe site si prin care este permisa o forma de comunicare intre vanzator si cumparator.
Produse – Orice bun sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza sa fie furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat. 
Campanie – Reprezinta actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de produse cu stoc limitat pentru o perioada de timp stabilita de catre vanzator.
Contract – Un contract incheiat la distanta intre vanzator si cumparator.
Continut – Informatiile care se pot vizualiza sau accesa prin utilizarea unui echipament electronic. 
Review – O evaluare redactata de catre beneficiarul unui produs sau serviciu, pe baza experientei personale, despre un anumit produs.
Comentariu – O apreciere sau o observatie cu scop informativ/critic asupra unui produs sau a unui alt comentariu.
Newsletter – O forma de continut cu un caracter de informare electronica, trimis prin e-mail sau SMS. In urma abonarii, clientul primeste informatii asupra bunurilor si serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator la un anumit interval de timp. 
Tranzactie – Incasarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL , cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului, indiferent de modalitatea de livrare.
 
2. Drepturi de proprietate intelectuala si continut
Site-ul www.pravaliamofturi.ro este proprietatea PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL, cu sediul in Ploiesti, str. Plaiesilor, nr.24, Corp A, camera 4, inregistrata la ONR sub nr. J29/3018/2018, CUI RO 37239482
Site-ul este destinat vanzarii online a produselor alimentare si nealimentare, prin intermediul www.pravaliamofturi.ro.
Continutul www.pravaliamofturi.ro, incluzand dar fara a se limita la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile conferite de lege in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL.
Orice continut la care cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta conditiilor generale de vanzare, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea SC PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL cu referire la acel continut.
Cumparatorul nu poate copia, transfera si/sau utiliza continutul in nicio situatie, fara acordul prealabil al PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL.  
In cazul in care PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL confera cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se refera doar la acele continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Pravalia Mofturi pentru respectivul cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
Niciun continut transmis catre cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie din partea Pravalia Mofturi si/sau al angajatului/prepusului Pravalia Mofturi care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul termeni si conditii sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
 
3. Exonerare de raspundere
PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL nu garanteaza ca site-ul www.pravaliamofturi.ro, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise de la PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL sunt fara virusi sau alte componente informatice cu potential daunator, ca nu contine omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau alti factori similari.
 
4. Prelucrarea datelor cu caracter personal
In conformitate cu dispozitiile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastre ori o alta persoana.

Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal este comertul electronic.
Categoriile de date cu caracter personal, furnizate de client, in momentul crearii contului pe www.pravaliamofturi.ro sunt: numele si prenumele, sexul, telefonul, adresa de email, adresa (domiciliu/facturare/livrare), data nasterii (optional), magazinul preferat (optional).

Sunteti obligat(a) sa furnizati aceste date cu caracter personal, acestea fiind necesare pentru efectuarea si onorarea comenzii.

Refuzul dvs. determina imposibilitatea lansarii unei comenzi pe site-ul nostru.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL, in calitate de operator, inregistrat in registrul de evidenta a prelucrarii de date cu caracter personal, si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: providerul de servicii IT care asigura functionalitatea acestui site, autoritati publice centrale/locale, autoritatea judecatoreasca, organe de urmarire penala si alte institutii abilitate de lege sa solicite informatii, procesator de plati, firme de curierat.
Firmele de curierat prin care PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL realizeaza transportul bunurilor comandate de dumneavoastra, sunt operatori independent de date, scopul colectarii datelor de catre acestia, in contractul cu PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL fiind exclusiv onorarea comenzilor, precum si scopurile legale care rezulta din aplicarea legislatiei nationale in vigoare si conform cerintelor Autoritatilor Nationale de control competente, dupa caz.  

Conform Regulamentului (UE) 2016/679, beneficiati de dreptul de acces, la rectificare, la stergerea datelor, la restrictionarea prelucarii, la portabilitatea datelor, dreptul la opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei proces individual automatizat. Totodata, aveti posibilitatea de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in Bucuresti B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, Nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336.

Informatii suplimentare referitoare la activitatile de prelucrare a datelor cu caracter personal puteti obtine consultand pagina noastra de internet www.pravaliamofturi.ro, sectiunea Protectia Datelor Personale.

Informatiile dumneavostra personale de identificare nu vor fi vandute, schimbate, transferate sau date oricarei alte societati, indiferent de motive, fara consimtamantul dvs. Acest lucru nu include partile terte de incredere, in speta imputerniciti Pravalia Mofturi care ne asista in operarea site-ului nostru din punct de vedere tehnic, atata timp cat partile pastreaza confidentialitatea acestor informatii. 
Prin utilizarea site-urilor de e-commerce, accepti politica noastra de confidentialitate.
Datele personale se vor putea procesa doar in scopurile prevazute mai sus atat timp cat este necesar conform legislatiei fiscale in vigoare. PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL isi poate rezerva dreptul de a prelucra, in temei legitim anumite date cu caracter personal mai mult decat prevede legislatia fiscala in vigoare, exclusiv in cazul in care Autoritatile Nationale competente pot decide anumite investigatii conform termenelor prevazute in codului civil si in codului penal. In acest caz prelucrarea se defineste ca acces date cu caracter personal de catre Autoritatile competente de control.
Alte date cu caracter personal prelucrate de PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL pot fi utilizate doar in cazul in care va exprimati un consimtamant explicit si granular pe unul dintre site-urile noastre.
 
5. Newslettere si alerte
In urma solicitarilor, newsletter-ul PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL se trimite doar abonatilor. Daca doresti sa ne contactezi, pentru sugestii, reclamatii sau pentru mai multe detalii despre produsele disponibile pe site-ul nostru, trimite-ne un mesaj la adresa contact@pravaliamofturi.ro si iti vom raspunde in cel mai scurt timp. Daca doresti sa nu mai primesti informatii pe email, te poti dezabona oricand prin trimiterea unui mail la adreasa contact@pravaliamofturi.ro.
 
6. Inregistrarea ca utilizator
Inainte de a realiza prima comanda, clientul are optiunea sa isi creeze cont pe www.pravaliamofturi.ro, prin furnizarea numelui si prenumelui, a unei adrese de e-mail si o parola formata din minim 6 caractere alfanumerice. In cazul uitarii parolei aceasta poate fi resetata, accesand sectiunea contul meu si introducand adresa de e-mail folosita la crearea contului, urmand ca parola sa fie trimisa pe aceasta adresa. Clientul este unicul responsabil de utilizarea parolei, aceasta fiind strict confidentiala.
 
7. Politica de confidentialitate
PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL va depune diligente maxime astfel incat nici o informatie confidentiala cu/despre/si in legatura cu orice cont deschis pe www.pravaliamofturi.ro sa ramana confidentiala.
Informatiile transmise vor fi tratate ca informatii confidentiale si trebuie folosite doar in scopul pentru care au fost transmise si nu trebuie sa fie folosite pentru alte scopuri fara consimtamantul scris al Dvs., in afara cazului in care:
a)    au fost cunoscute de catre partea care a primit informatiile, inainte de a-i fi aduse la cunostinta de catre partea care dezvaluie informatiile printr-un canal public, astfel ele devenind informatii publice;
sau
b)    se cere a fi dezvaluita de catre legea aplicabila, decizie judecatoreasca sau a autoritatilor competente.
 
8. Produse si servicii
Lista si caracteristicile produselor prezente pe site-ul www.pravaliamofturi.ro sunt susceptibile de a fi modificate si adaptate in orice moment pentru a raspunde cat mai bine solicitarilor clientilor. Produsele prezentate pe www.pravaliamofturi.ro sunt conforme cu legislatia romana si sunt destinate utilizatorilor finali si nu in scopul revanzarii. 
Fisa de produs se gaseste pe pagina dedicata produsului comercializat pe site-ul www.pravaliamofturi.ro. In cadrul acesteia se gasesc informatii utile si detaliate despre produsele de pe www.pravaliamofturi.ro.
Informatiile sunt insotite de una sau mai multe imagini de produs precizand denumirea produsului, pretul produsului, caracteristici produs, ingrediente si alergeni, gramajul si continutul nutritional (dupa caz). Fisa cu informatiile despre produs are un titlu strict informativ. Pozele produselor sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii pentru Pravalia Mofturi.
Recomandam clientilor www.pravaliamofturi.ro in vederea informarii cat mai corecte si complete sa consulte datele de pe ambalaj si/sau dupa caz, sa se adreseze producatorului.
PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL nu isi asuma nicio raspundere pentru eventualele greseli sau declaratii eronate cu privire la produse, informatii luate de pe ambalajul acestora. Continutul informatiilor despre produs de pe acest site este doar in scopuri de referinta si nu este destinat sa inlocuiasca sfatul unor specialisti din diverse domenii (nutritie, etc.).
Clientul ramane singurul care poate verifica conditiile de compatibilitate ale ofertei produselor disponibile pe www.pravaliamofturi.ro cu modalitatea de utilizare a acestora si cu produse complementare aflate deja in posesia acestuia. Pentru a asigura disponibilitatea produselor vandute de catre Pravalia Mofturi cu privire la clientela sa, mai ales in cazul ofertelor promotionale, PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL isi rezerva dreptul de a  refuza onorarea in tot sau in parte a unei comenzi considerate anormala in raport cu cuantumul de produse comandate in mod normal de catre un consumator. 
Produsele si serviciile sunt disponibile la preturile si in conditiile propuse, asa cum sunt afisate pe site-ul www.pravaliamofturi.ro (in limita stocurilor disponibile). Informatiile referitoare la disponibilitatea produselor provin direct de la furnizorii nostri si pot fi, in mod exceptional, eronate sau incomplete. PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL se angajeaza, in acest caz, sa ofere clientului orice alte precizari complementare necesare bunei derulari a comenzii sale.
In ipoteza exceptionala in care informatiile cu privire la disponibilitatea produselor ar fi eronate, PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL se angajeaza sa informeze clientul asupra acestor aspecte pe e-mail sau prin telefon.
  
9. Disponibilitate stoc
Disponibilitatea unui produs afisat in cadrul site-ului www.pravaliamofturi.ro se refera la stocul  magazinului selectat cu urmatoarele specificatii :
⦁    “in stoc” – avem mai mult de 2 bucati in stocul Pravalia Mofturi
⦁    “stoc limitat” – avem mai putin de 2 bucati in stocul Pravalia Mofturi
⦁    “In stoc furnizor” – produsul se afla in stocul furnizorului Pravalia Mofturi 
⦁    “Produsul nu se afla in stoc” – produsul nu se afla pentru moment in stocul Pravalia Mofturi 
Poate exista posibilitatea ca o comanda lansata sa nu poate fi onorata din motive obiective. In eventualitatea in care apar dificultati de aprovizionare sau daca produsele nu se mai afla in stare corespunzatoare, Pravalia Mofturi isi rezerva dreptul de a informa in cel mai scurt timp posibil clientul cu privire la posibilitatea inlocuirii produselor respective cu produse de calitate si valoare similara aflate in stoc
 
10. Pretul
Preturile produselor afisate in cadrul site-ului www.pravaliamofturi.ro sunt exprimate in Lei(RON), includ TVA si toate taxele aferente, conform legislatiei in vigoare.
Preturile sunt aplicabile in momentul validarii comenzii de catre client.
In cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost afisate gresit pe www.pravaliamofturi.ro, ne rezervam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp posibil despre aceasta situatie.
Preturile produselor afisate pe site exclud costurile de transport, care se calculeaza in functie de valoarea si greutatea in kilograme pentru fiecare comanda in parte.
Valoarea transportului va fi adusa la cunostinta cumparatorului in momentul finalizarii comenzii. In situatia in care costul de transport se va modifica, cumparatorul va fi contact prin e-mail sau telefonic in scopul comunicarii noului cost de transport.
In cazul organizarii de campanii speciale care implica taxa de transport, valoarea comenzii precum si valoarea taxei de transport se vor calcula conform mecanismelor campaniilor promotionale.
Preturile produselor din campaniile de promovare on-line pot fii diferite de pretul produselor din magazinul selectat.
 
11. Comanda online
Pentru a plasa o comanda online, clientul trebuie sa isi faca un cont, pe care se va autentifica cu adresa de e-mail si parola. In cazul in care sunteti client nou veti completa datele dumneavoastra si apasati butonul de inregistrare.
Din meniul afisat, clientul poate accesa categoria de produse si va alege produsul dorit. In pagina produsului se poate vizualiza pretul si disponibilitatea acestuia din magazinul Pravalia Mofturi selectat.
⦁    Pasii de urmat in procesul de comanda :
Prin butonul «Adauga in cos», produsul dorit va ajunge in «Cosul Meu». Dupa adaugarea unui produs in «Cosul Meu» situat in partea stanga sus a ecranului, acesta se va actualiza pe masura ce adaugati produse noi. In meniul «Cosul meu» aveti urmatoarele detalii : lista si pretul produselor adaugate in cos cantitatea comandata si valoarea totala a comenzii.
Simplul fapt de a adauga Produse in cosul de cumparaturi nu echivaleaza cu validarea comenzii si nu creeaza nicio obligatie pentru Pravalia Mofturi de a proceda la livrarea Produselor.
Accesand meniul „Pasul Urmator” Cumparatorul va selecta urmatoarele : metoda de plata, metoda de livrare, fereastra de ridicare si termenul de livrare cat si detaliile de facturare.
Prin selectarea butonului „Plaseaza Comanda” Cumparatorul emite comanda pe site.
Websiteul confirma inregistrarea comenzii printr-un e-mail si sms automat trimis catre Cumparator, prin intermediul caruia i se vor comunica urmatoarele informatii:
⦁    lista cu articolele comandate, preturile produselor, valoarea comenzii, tipul de livrare, data si intervalul orar de ridicare / livrare, adresa de livrare la domiciliu;
⦁    costul transportului cat si taxele suplimentare
Cumparatorul are posibilitatea de a urmari statusul comenzilor si livrarilor sale de pe Website accesand rubrica „Contul meu” si “Comenzile mele” .
⦁    Inlocuirea, anularea produselor din comanda si anularea comenzilor
Poate exista posibilitatea ca o comanda lansata sa nu poate fi onorata din motive obiective. In eventualitatea in care apar dificultati de aprovizionare sau daca produsele nu se mai afla in stoc, Pravalia Mofturi isi rezerva dreptul de a informa in cel mai scurt timp posibil Clientul cu privire la posibilitatea inlocuirii produselor respective cu produse de calitate si valoare similara aflate in stoc.
In cazul in care clientul nu doreste inlocuirea produselor se va proceda in felul urmator :
a)    daca plata s-a efectuat on-line in avans catre Pravalia Mofturi, produsele sau toata comanda va fi anulata iar contravaloarea acestora se va rambursa integral in termen de 14 zile calendaristice de la anularea comenzii
b)    daca plata urmeaza a fi efectuata in magazin la ridicarea produselor, produsele sau toata comanda va fi anulata
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei  parti  fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
-  neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
-  invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de Pravalia Mofturi, in cazul platii online;
-  datele furnizate de catre Client/Cumparator pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
-  depasirea termenului de preluare a comenzilor (3 zile de la data informarii de livrare, trimisa prin email/sms)
-  in cazul in care clientul nu poate fi contactat si nu este gasit la adresa de livrare

In toate situatiile prezentate mai sus, Cumparatorul va fii informat prin mail in privinta modificarilor de inlocuire sau anulare.
  
12. Plata, transportul si livrarea produselor
⦁    Plata se poate efectua :
a)    online cu un card bancar de debit/credit prin serviciul furnizat de EuPlatesc.ro .
b)    plata ramburs la livrare  (ramburs cash - in limita legala a 5.000 lei/zi persoane juridice si 10.000 lei/zi persoane fizice).
c)    plata prin serviciul PayPal.
d)    prin Ordin de Plata (OP)
e)    Online in rate egale fara dobanda prin card de cumparaturi.
Nu exista o limita inferioara sau superioara de valoare a comenzilor ce pot fi plasate prin intermediul www.pravaliamofturi.ro. Cu toate acestea, in cazul in care clientul alege sa plateasca in numerar valoarea totala a comenzii, respectiva valoare a comenzii nu va putea depasi plafoanele prevazute in Legea nr. 70/2015 pentru intarirea disciplinei financiare privind operatiunile de incasari si plati in numerar si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata sau in orice alt act normativ aplicabil care reglementeaza astfel de plafoane.
Pravalia Mofturi nu solicita clientilor sai prin e-mail, mesaje scrise, apeluri telefonice sau prin oricare alte modalitati de comunciare, informatii referitoare la conturi bancare, parole sau date asociate cardurilor de debit sau credit. Aceste informatii sunt strict confidentiale.
Clientul este responsabil pentru mentinerea confidentialitatii datelor contului sau, a parolei si a datelor bancare utilizate pentru efectuarea platilor produselor.
Informatiile introduse in vederea efectuarii unei plati online (numarul cardului, parola, data valabilitatii cardului) nu sunt colectate, stocate si procesate de Pravalia Mofturi, ci vor fi prelucrate in exclusivitate de catre unitatile financiar bancare emitente ale cardurilor. Produsele de pe acest website sunt comercializate prin intermediul solutiilor de plata online oferite de procesatorul de plati. Toate tranzactiile bancare de pe www.pravaliamofturi.ro vor fi efectuate intr-o maniera securizata, procesatorul platii fiind garantul protejarii tuturor datelor si informatiilor personale ce au legatura cu modalitatile de plata.
Bonul fiscal si/sau factura fiscala va fi eliberata pentru fiecare comanda in parte si va insoti produsele livrate si/sau vor fi trimise in format electronic.
Factura fiscala aferenta unei comenzi online va fi emisa in format electronic in cel mult 4 zile dupa ce comanda a fost platita. Factura este vizibila in contul clientului la sectiunea comenzile mele si va fi trimisa prin e-mail. In ambele situatii factura poate fi descarcata si tiparita.

⦁    Transportul si livrarea produselor :
In momentul in care comanda este pregatita, clientul este notificat prin e-mail sau sms privind modalitatea de livrare a produselor .
In cazul in care comanda contine una dintre categoriile enumerate mai sus, costul transportului va fii cel mentionat la aceasta categorie.
Taxa de livrare cat si taxa de greutate vor fi afisata in momentul finalizarii comenzii pe fiecare sub-comanda in parte si va fi inclusa in factura fiscala emisa.
Pentru o corecta transmitere a facturii si a livrarii produselor cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.
Livrarea produselor se face in sistem door to door.
 
13. Calitate si garantie

Garantia este acordata cumparatorului in baza dispozitiilor aplicabile in materie, respectiv ale Legii 449/2003, Ordonantei 9/2016 si ale Codului Civil.
In cazul produselor de folosinta indelungata, in baza certificatului de garantie se acorda o garantie legala de conformitate. 
In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare client poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, in primul rand repararea produsului, sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata. Inlocuirea produselor este posibila exclusiv in limita stocului disponibil. 
La receptionarea marfii, este recomandat clientului sa se asigure ca produsele livrate corespund din punct de vedere calitativ si cantitativ asteptarilor sale. 

14. Renuntarea la contract si returnarea produselor
Toate produsele prezente pe site-ul www.pravaliamofturi.ro sunt destinate folosirii in conditii uzuale si private si in niciun caz unei folosiri profesionale sau asociate acesteia. In caz de utilizare neconforma a produsului garantia nu va putea fi aplicata, in special asupra produselor care au fost deteriorate in momentul instalarii lor (supratensiune, fixare eronata, etc).
Clientul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze produsele in termen de 14 zile calendaristice de la intrarea in posesie a al bunurilor in felul urmator :  
⦁    Sa solicite returul prin email la contact@pravaliamofturi.ro
⦁    on-line, completand formularul de retur direct din contul de client.
⦁    Formularul este analizat si in termen de 3 zile lucratoare de la data primirii formularului Vanzatorul ii transmite clientului rezolutia solicitarii de retur. Rezolutia poate fi negativa (in cazul in care nu sunt respectate conditiile de retur) sau pozitiva .
Exercitarea dreptului de retur poate sa intervina in urmatoarele conditii :
a) Acceptarea returului produselor nealimentare in cazul in care :  
⦁    Ambalajul prezinta deteriorari severe
⦁    Produsele au fost livrate / facturate gresit;
⦁    Produsele prezinta defecte de fabricatie;
⦁    Produsele nu respecta continutul mentionat in momentul Comenzii;  
⦁    Produse cu defecte calitative;
In acest caz costurile aferente returnarii produselor (transport) cad in sarcina vanzatorului.
b)Returnarea produselor din categoria de produse alimentare fara conditii de temperatura controlata de depozitare si transport:
Bacanie - trebuie sa aiba ambalajele de origine intacte (ambalaj primar, secundar/supra-ambalaj, eticheta), sa nu fie devidate si sa se afle in termenul de valabilitate;
Bauturi- trebuie sa aiba ambalajele de origine intacte (ambalaj primar, secundar/supra-ambalaj, eticheta), sa nu fie devidate si sa se afle in termenul de valabilitate;
Hrana pentru animale - trebuie sa aiba ambalajele de origine intacte (ambalaj primar, secundar/supra-ambalaj, eticheta), sa nu fie devidate si sa se afle in termenul de valabilitate
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract  urmatoarele cazuri  (nu se accepta returnarea si nu se ramburseaza ):
a) conditii generale  
⦁    Lipsa bon fiscal / factura fiscala
⦁    Lipsa documentelor cu care s-a livrat produsul
⦁    Nu s-au respectat conditiile de intretinere
b) Produse  alimentare :
⦁    produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
⦁    produsele alimentare din categoria produselor cu conditii de depozitare si transport cu temperatura controlata (produse calde, produse refrigerate, produse congelate):
- produse congelate
- icre
- paine si specialitati
- legume,fructe
- lactate, branzeturi si oua
- orice alte produse alimentare sau nealimentare (produse cosmetice cu conditii de temperatura si umiditate impuse de producator si dispozitive medicale) care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid
⦁    bauturile alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care profesionistul nu le poate controla
⦁    produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;
⦁    produsele accizabile marcate cu timbre, banderole sau orice alt tip de marcaj specific aplicat conform prevederilor legale, ale caror marcaje au fost deteriorate (alcool, tigari)

c) Produse nonalimentare
⦁    produsele sau serviciile al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care profesionistul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere
⦁     produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
⦁    furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
⦁    furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
⦁    furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.
⦁    produsele sigilate care nu pot fi returnate daca au fost desigilate de consumator: lenjerie intima, produse de igiena dentara, instrumente de scris si colorat, uleiuri si aditivi auto, produse de bricolaj, adezivi
⦁    produsul a suferit modificari sau reparatii neautorizate
⦁    nu s-au respectat etapele de montare in instructiunile de folosire
⦁    produsul a fost folosit in alt scop decat cel prevazut in instructiunile de folosire
In aceste cazuri costurile aferente returnarii produselor(transport) cad in sarcina cumparatorului.
Pentru aceste tipuri de produse nu exista un drept de retragere conform art. 16 din OUG 34/2014
Returnarea produselor se face exclusiv prin intermediul serviciilor de curierat.
Produsele care sunt trimise prin curier trebuie sa fie ambalate si predate integral curierului, conform solicitarii din formularul de retur. Daca in coletul de retur se afla produse diferite fata de cele din formularul completat, dupa verificarea pachetului de catre vanzator, preluarea va fi refuzata.

Vanzatorul poate renunta la contract, sa anuleze comanda si sa restituie in mod automat contravaloarea comenzii in urmatoarele conditii :
⦁    adresa si datele de contact client gresite sau lipsa
⦁    refuz primire
⦁    refuz plata transport
⦁    refuz plata ramburs
⦁    clientul nu poate fii contactat si nu este gasit la adresa de domiciliu. In acest caz coletele vor fii pastrate 7 zile in depozitul curierului, interval in care se incearca de 2 ori expedierea dupa care se vor returna la magazinul de unde s-au achizitionat produsele.
In momentul returnarii produselor, cumparatorul trebuie sa prezinte :
⦁    formular de retur completat
⦁    bonul fiscal original/copie prin care dovedeste achizitionarea produsului;
⦁    produsul/produsele care face obiectul returului; 
⦁    certificatul de garantie (daca este cazul)
Rambursarea contravalorii produselor returnate :
Rambursarea integrala sau partiala a comenzii se efectueaza in maxim 14 zile din momentul receptionarii produselor de catre vanzator. Restituirea sumelor incasate se va face in felul urmator :
⦁    aceluiasi client care a generat plata online
⦁    pentru comenzile platite ramburs prin virament bancar, cu acordul prealabil si expres al clientului, in contul indicat de catre client in formularul de retur
⦁    pentru platile online cu cardul, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata
⦁    in termen de 14 zile de la receptionarea returului trimis prin curier

Persoanele juridice nu au drept de retur indiferent de modalitatea de achizitie (comanda online, telefonica,livrare sau ridicare din magazin).

15. Inscrierea de opinii
Inscrierea de reviewuri se poate face de utilizatori in sectiunea „Opinii” din pagina fiecarui produs. Informatiile scrise se vor referi la caracteristicile si modul de folosire a produsului/serviciului. 
Opiniile se posteaza pe site in 3 zile lucratoare de la data transmiterii acestora, daca sunt respectate recomandarile de mai jos:
 • Pe site vor fi publicate evaluarile pertinente la adresa produselor.
 • Va rugam sa fiti cat mai specific in redactarea recenziei, mentionand ce va place/ce nu va place la produsul respectiv.
 • Puteti include in comentariul dvs. sugestii si indicatii pentru alti clienti, rezultate din experienta dvs. de utilizare cu produsul respectiv. Acest lucru ii va ajuta pe ceilalti clienti sa isi formeze o parere cu privire la produs.
 • Nu includeti in campul „Parerea ta” datele personale. Acestea vor fi mentionate in campul „Numele tau”.
 • Ne rezervam dreptul sa nu publicam pareri care contin un limbaj defaimator, care induc in eroare clientul, rauvoitoare, false, incomplete sau critici la adresa altor clienti care au postat mesaje.
 • Ne rezervam dreptul sa nu publicam pareri sau intrebari referitoare la stoc, disponibilitate produs, pret sau alte detalii. Pentru astfel de solicitari va rugam sa folositi formularul de contact.
 
16. Transferul de proprietate
Dreptul de proprietate se transfera de la PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL la client in momentul livrarii produselor in locatia indicata de acesta din urma in comanda plasata pe site-ul www.pravaliamofturi.ro, dupa efectuarea integrala a platii.
 
17. Contact clienti
Pentru intrebari legate de produsele comercializate pe www.pravaliamofturi.ro, clientii pot folosi formularul de contact de pe site (sectiunea "Contacteaza-ne"), pot trimite un email la adresa contact@pravaliamofturi.ro sau pot apela telefonic serviciul clienti, la numarul 0731005740.

18. Frauda
PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL va lua in orice moment toate masurile prevazute de Lege in vederea sesizarii organelor abilitate cu privire la posibile actiuni frauduloase. 
 
19. Limita de responsabilitate
PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL poate modifica oricand termenii si conditiile site-ului www.pravaliamofturi.ro, iar noile prevederi devenind publice si opozabile clientilor de la data incarcarii lor pe site. 
PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL nu raspunde de eventuale daune – prejudicii izvorate din utilizarea necorespunzatoare a produselor, de folosirea acestora in alte scopuri decat cel pentru care acestea au fost fabricate, precum si de omisiunea clientilor de a citi si respecta instructiunile de folosire ce insotesc produsele.
 
20. Forta majora
Nici PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL si nici clientul nu vor fi raspunzatori pentru neexecutarea obligatiilor, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. 
Forta majora este evenimentul extern, imprevizibil, absolut invincibil si inevitabil.

21. Legea aplicabila
“Termenii si conditiile” sunt guvernate de Legea romana. Eventualele dispute vor fi solutionate pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
 
22.Coduri promotionale
a)Acordarea codurilor promotionale. Dreptul de utilizare.
Codurile promotionale sunt acordate de catre PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL S.R.L., cu sediul in Ploiesti, str. Plaiesilor, nr.24, Corp A, camera 4, inregistrata la ONR sub nr. J29/3018/2018, CUI RO 37239482.
Codurile promotionale (codurile de discount) pot fi utilizate numai cu acceptarea si respectarea prezentelor termene si conditii si sunt exprimate in bani.
Codurile promotionale sunt valabile si pot fi utilizate doar in perioada indicata in newsletter-ul sau email-ul transmis de catre Pravalia Mofturi.
Codurile promotionale pot fi utilizate numai de catre clientii persoane fizice cu varsta de peste 18 ani.
Codurile promotionale nu pot fi utilizate de catre persoane juridice. Pravalia Mofturi isi rezerva dreptul de a refuza aplicarea codului promotional oricarui client cu privire la care exista indicii certe sau suspiciuni ca ar efectua cumparaturile in legatura cu activitatea comerciala a unei persoane juridice sau a unei persoane fizice autorizate.

b)Conditii de utilizare a codurilor promotionale.
Codurile de promotionale pot fi utlizate la efectuarea de cumparaturi online, pe site-ul www.pravaliamofturi.ro, indiferent de modalitatea de livrare aleasa de client, in perioada de valabilitate a codurilor promotionale, mentionata la art. I. de mai sus. 
Un cod promotional poate fi utilizat o singura data (la efectuarea unei singure comenzi), de catre un singur client persoana fizica care si-a creat un cont de utilizator si efectueaza cumparaturi online pe site-ul www.pravaliamofturi.ro.
Un cod promotional poate fi utilizat doar in cazul in care valoarea totala a comenzii este mai mare decat valoarea codului promotional cu cel putin 0,01 lei.
Codurile promotionale nu pot fi comercializate si nu pot fi convertite in bani.
Orice tentativa de frauda legata de codurile promotionale va fi adusa la cunostinta autoritatilor competente.
Un client persoana fizica, care detine un cont de client inregistrat pe www.pravaliamofturi.ro poate utiliza un singur cod promotional o singura data.
Codurile promotionale pot fi utilizate numai pentru comenzile efectuate cu respectarea integrala termenelor si conditiilor de utilizare a site-ului www.pravaliamofturi.ro si a prezentelor termene si conditii, in perioada de valabilitate a codurilor promotionale.
In cazul in care un client doreste sa utilizeze un cod promotional pentru achizitionarea unui produs pentru care este perceputa eco-taxa (taxa verde), codul promotional nu va putea fi utilizat pentru obtinerea unui discount din valoarea acestei taxe, datorate separat si evidentiate in mod distinct pe bonul fiscal aferent achizitiei. Astfel, pentru ca un cod promotional sa poata fi utilizat este necesar ca valoarea de baza a produsului pentru care se percepe eco-taxa (taxa verde) sa fie mai mare decat valoarea codului promotional cu cel putin 0,01 lei.
Codurile promotionale pot fi folosite doar in momentul plasarii comenzii. In cazul in care clientul nu insereaza codul promotional in sectiunea aferenta, inainte de plasarea comenzii, codul promotional nu mai poate fi folosit pentru a reduce valoarea comenzii dupa ce aceasta a fost plasata.
Un cod promotional nu poate fi utilizat pentru a obtine un discount la valoarea unei comenzi efectuate de catre client anterior receptionarii codului promotional.
Codurile promotionale pot fi utilizate la achizitionarea produselor aflate in alte promotii, cu conditia ca valoarea finala a comenzii sa depaseasca valoarea codului promotional cu cel putin 0,01 lei.

c)Anularea, refuzul sau returnarea comenzilor pentru care a fost utilizat un cod promotional.
In cazul in care un cod promotional a fost utilizat la efectuarea unei comenzi care nu a putut fi onorata sau a fost anulata din orice motiv, Clientul are dreptul de a solicita magazinului Pravalia Mofturi reactivarea codului promotional telefonic, la numarul 0731005740 sau in scris prin transmiterea unui e-mail pe adresa contact@pravaliamofturi.ro care sa contina id-ul comenzii, starea acesteia, numele clientului si codul promotional. Codul promotional va fi reactivat de catre Pravalia Mofturi in termen de 5 zile de la data receptionarii solicitarii clientului si va fi reactivat pentru o perioada de 30 de zile calendaristice.
In cazul in care o comanda la efectuarea careia a fost utilizat un cod promotional a fost anulata, respinsa sau returnata integral de catre client, Pravalia Mofturi va returna acestuia suma achitata efectiv, nu valoarea comenzii la care a fost aplicat codul promotional.
 
23. Politica de utilizare Cookies
Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de catre PRAVALIA MOFTURI DISTRIBUTION SRL, cu sediul in Ploiesti, str. Plaiesilor, nr.24, Corp A, camera 4, inregistrata la ONR sub nr. J29/3018/2018, CUI RO 37239482, denumita in continuare Pravalia Mofturi.
Ce reprezinta un Cookie?  Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, plasat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente pe care utilizatorul le utilizeaza cand acceseaza internetul.
Este important pentru utilizator sa cunoasca faptul ca acest fisier denumit cookie NU REPREZINTA UN VIRUS SAU SPYWARE! Cookie-urile folosesc formate tip plain text, nefiind alcatuite din bucati de cod. Din acest motiv ele nu pot auto-rula si de asemenea nu pot fi executate. Consecinta este ca nu se pot duplica ori replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).
Pentru ce sunt utilizate Cookie-urile?
Una din utilitatile fisierelor de tip cookie este posibilitatea recunoasterii terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Pravalia Mofturi, pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. O alta utilitate a cookie-urilor este aceea ca sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.
Ce tip de Cookie-uri folosim?
In prezent, se folosesc cookie-uri per sesiune. Acestea sunt fisiere temporare care raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web folosit). Acestea sunt folosite pentru a pastra informatiile cu privire la produsele adaugate in cosul de cumparaturi sau legate de inregistrarea utilizatorului pe site.
 Cum sunt folosite Cookie-urile de catre acest site?
 O vizita pe acest site poate plasa urmatoarele tipuri de cookie-uri:
 ●      Cookie-uri de performanta a site-ului
 ●      Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 ●      Cookie-uri de inregistrare
 ●      Cookie-uri pentru publicitate
 ●      Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
       
Contin Cookie-urile date personale?
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Important de stiut este faptul ca aceste date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.
Stergerea Cookie-urilor
In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau de utilizator.